Inligting

RNA polimerase vraag

RNA polimerase vraag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In hierdie vraag ondersoek ons ​​'n bakteriële RNA -polimerase wat met 20 kodons per sekonde verleng. Vraag 1: Hoe lank sal hierdie RNA -polimerase neem om die Lac Z -geen by 3510 basispare te transkribeer?

My antwoord: 'n Kodon is 3 basispare, so ek begin deur 3510 deur 3 te deel en dan met 20 om 58,5 sekondes te kry.

Vraag 2: U bakterie kan ongeveer elke tweede sekonde 'n Lac Z -mRNA produseer. Hoe kan jy dit verduidelik?

My antwoord: Ek is baie verlore oor hierdie een. Ek het gedink dat die mRNA so lank as die gene sou wees, sou dit nie 58,5 sekondes wees nie ongeveer 2 sekondes ??


Veelvuldige RNA -polimerase -transkripsiekomplekse wat op die lacZ gene op dieselfde tyd, steier langs die geen.


Óf die geen is in veelvuldige kopieë (veral moontlik as dit in 'n plasmied is) aanwesig, óf verskeie RNA -polimerases transkribeer dit, elkeen begin een na die ander met 'n sekere tydsvertraging, net soos verskeie ribosome dieselfde vertaal mRNA om die tempo van proteïenproduksie te verhoog.


Vraag 1.
In 'n DNA -string word die nukleotiede aan mekaar verbind deur
(a) glikosidiese bindings
(b) fosfodiesterbindings
(c) peptiedbindings
(d) waterstofbindings.
Antwoord:
(b) fosfodiesterbindings

Vraag 2.
Die netto elektriese lading op DNA en histone is
(a) beide positief
(b) beide negatief
(c) negatief en positief, onderskeidelik
(d) nul.
Antwoord:
(c) onderskeidelik negatief en positief

Vraag 3.
Watter van die volgende stellings is die mees geskikte vir sekelselanemie?
(a) Dit kan nie met ysteraanvullings behandel word nie.
(b) Dit is 'n molekulêre siekte.
(c) Dit bied weerstand teen die verkryging van malaria.
(d) Al die bogenoemde.
Antwoord:
(d) Al die bogenoemde.

Vraag 4.
Die eerste genetiese materiaal kan wees
(a) proteïen
(b) kabohidrate
(c) DNA
(d) RNA.
Antwoord:
(d) RNA.

Vraag 5.
Die menslike chromosoom met die hoogste en minste aantal gene daarin is onderskeidelik
(a) chromosoom 21 en Y
(b) chromosoom 1 en X
(c) chromosoom 1 en Y
(d) chromosoom X en Y.
Antwoord:
(c) chromosoom 1 en Y

Vraag 6.
Wie van die volgende wetenskaplikes het geen bydrae in die ontwikkeling van die dubbelheliksmodel vir die struktuur van DN A gelewer nie?
(a) Rosalind Franklin
(b) Maurice Wilkins
(c) Erwin Chargaff
(d) Meselson en Stahl
Antwoord:
(b) Maurice Wilkins

Vraag 7.
Watter van die volgende stappe in transkripsie word gekataliseer deur RNA -polimerase?
(a) Inisiasie
(b) Verlenging
(c) Beëindiging
(d) Al die bogenoemde
Antwoord:
(d) Al die bogenoemde

Vraag 8.
Beheer van geenuitdrukking vind plaas op die vlak van
(a) DNA-replikasie
(b) transkripsie
(c) vertaling
(d) nie een van die bogenoemde nie.
Antwoord:
(b) transkripsie

Vraag 9.
Wat was die laaste menslike chromosoom wat heeltemal op volgorde geneem is?
(a) Chromosoom 1
(b) Chromosoom 11
(c) Chromosoom 21
(d) Chromosoom X
Antwoord:
(a) Chromosoom 1

Vraag 10.
In sommige virusse word DNA gesintetiseer deur RNA as sjabloon te gebruik. So 'n DNA word genoem
(a) 'n & # 8211 DNA
(b) B & # 8211 DNA
(c) cDNA
(d) rDNA.
Antwoord:
(c) cDNA

Vraag 11.
As die volgorde van initrogeenbasisse van die koderingstreng van DNA in 'n transkripsie -eenheid: 5 '– ATGAATG – 3' is, sal die volgorde van basisse in sy RNA -transkripsie wees
(a) 5' – AUG A AUG – 3'
(b) 5 '– UACUU AC – 3'
(c) 5 '– CAUUCAU – 3'
(d) 5' – GUAAGUA – 3'.
Antwoord:
(d) 5 '– GUAAGUA – 3'.

Vraag 12.
Die RNA -polimerase -holoknesiem transkribeer
(a) die promotor, strukturele geen en die terminatorgebied.
(b) die promotor en die terminatorstreek
(c) die strukturele geen en die terminatorgebied
(d) slegs die strukturele geen.
Antwoord:
(b) die promotor en die terminatorstreek

Vraag 13.
As die basisvolgorde van 'n kodon in mRNA 5' – AUG – 3′ is, moet die volgorde van tRNA-paring daarmee wees
(a) 5' – UAC – 3'
(b) 5 '– CAU – 3'
(c) 5'-AUG – 3'
(d) 5' – GUA – 3'
Antwoord:
(b) 5' – CAU – 3'

Vraag 14.
Die aminosuur heg aan die tRNA by sy
(a) 5’-einde
(b) 3 '– einde
(c) antikodonplek
(d) DHUloop.
Antwoord:
(b) 3' – einde

Vraag 15.
Om vertaling te begin, bind die wiRNA eers aan
(a) die kleiner ribosomale sub-eenheid
(b) die groter ribosomale sub-eenheid
(c) die hele ribosoom
(d) daar nie so 'n spesifisiteit bestaan ​​nie.
Antwoord:
(a) die kleiner ribosomale sub-eenheid

Vraag 16.
In E. colt word die lac operon aangeskakel wanneer
(a) laktose is aanwesig en bind aan die onderdrukker
(b) repressor bind aan die operateur
(c) RNA-polimerase bind aan die operateur
(d) laktose is aanwesig en bind aan RNA -polimerase.
Antwoord:
(a) laktose is aanwesig en bind aan die onderdrukker

Vraag 17.
In DNA -string word die nukleotiede aan mekaar verbind deur
(a) glikosidiese bindings
(b) fosfodiesterbindings
(c) peptiedbindings
(d) waterstofbindings.
Antwoord:
(b) fosfodiesterbindings

Vraag 18.
As 'n dubbelstring-DNS 20% sitosien bevat, wat sal die persentasie adenien daarin wees?
(a) 20%
(b) 40%
(c) 30%
(d) 60%
Antwoord:
(c) 30%

Vraag 19.
As die volgorde van basisse in een string van DNS ATGCATGCA is, wat sal die volgorde van basisse op komplementêre string wees?
(a) ATGCATGCA
(b) AUGCAUGCA
(c) TACTACGT
(d) UACGUACGU
Antwoord:
(c) TACTACGT

Vraag 20.
Hoe ver is elke basispaar van die volgende een in die DNA-dubbelheliksmodel?
(a) 2 nm
(b) 3,4 nm
(c) 34 nm
(d) 0,34 nm
Antwoord:
(d) 0,34 nm

Vraag 21.
Sintese van DNA vanaf RNA word verduidelik deur
(a) sentrale dogma omgekeerde
(b) omgekeerde transkripsie
(c) feminisme
(d) al hierdie.
Antwoord:
(d) al hierdie.

Vraag 22.
Histoonproteïene is
(a) basies, negatief gelaai
(b) basies, positief gelaai
(c) suur, positief gelaai
(d) suur, negatief gelaai
Antwoord:
(b) basies, positief gelaai

Vraag 23.
Die struktuur in chromatien wat gesien word as 'krale-op-string' wanneer dit onder elektronmikroskoop gesien word, word genoem
(a) nukleotiede
(b) nukleosiede
(c) histoonoktameer
(d) nukleosome.
Antwoord:
(d) nukleosome.

Vraag 24.
Vind die verkeerde stelling oor heterochromatien,
(a) Dit is dig verpak
(b) Dit vlek donker.
(c) Dit is transkripsioneel aktief.
(d) Dit is laat repliseer.
Antwoord:
(c) Dit is transkripsioneel aktief.

Vraag 25.
Hulle jaar 2003 is gevier as die 50ste herdenking van die ontdekking van
(a) transposons deur Barbare Me Clintock
(b) struktuur van DNA deur Watson en Crick
(c) Mendel se erfwette
(d) biotegnologie deur Kary Muliis.
Antwoord:
(b) struktuur van DNA deur Watson en Crick

Vraag 26.
Watter van die volgende ensieme word nie beïnvloed deur die proses van transofrasie nie?
A. DNase
B. RNase
C. Peptidase
D. Lipase
(a) A, B
(b) A, B, C, D
(c) B, C, D
(d) A, B, C
Antwoord:
(c) B, C, D.

Vraag 27.
Die drie kodone wat die beëindiging van die polipeptiedketting sintese tot gevolg het, is
(a) UAA, UAG, GUA
(b) UAA, UAG, UGA
(c) UAA, UGA, UUA
(d) UGU, UAG, UGA
Antwoord:
(b) UAA, UAG, UGA

Vraag 28.
Aminosure wat deur enkele kodons gespesifiseer word, is
(a) fenielalanien en arginien
(b) triptofaan en metionien
(c) valien en prolien
(d) metionien en aroinien.
Antwoord:
(b) tryptofaan en metionien

Vraag 29.
Watter van die volgende stellings is verkeerd?
(a) Genetiese kode is dubbelsinnig.
(b) Genetiese kode is ontaard.
(c) Genetiese kode is universeel.
(d) Genetiese kode is nie-oorplantend nie.
Antwoord:
(a) Genetiese kode is dubbelsinnig.

Vraag 30.
Sommige aminosure word deur meer as een kodon gekodeer, dus die genetiese kode is
(a) oorvleuel
(b) ontaard
(c) wankel
(d) ondubbelsinnig.
Antwoord:
(d) ondubbelsinnig.

Vraag 31.
Die mutasies wat optel, skrap of vervanging van 'n enkele paar in 'n geen behels, word genoem
(a) puntmutasies
(b) dodelike mutasies
(c) stille mutasies
(d) retrogressiewe mutasies.
Antwoord:
(a) puntmutasies

Vraag 32.
Sekelselanemie is die gevolg van 'n enkele basis -substitusie in 'n geen, en dit is dus 'n voorbeeld hiervan
(a) puntmutasie
(b) raamverskuiwing mutsie
(c) stille mutasie
(d) beide (a) en (b).
Antwoord:
(a) puntmutasie

Vraag 33.
Kies die onkorrekte passende paar.
(a) Aanhalingskodons – AUG, GUG
(b) Stop kodons & # 8211 UAA, UAG, UGA
(c) Metionien & # 8211 AUG
(d) Antikodons & # 8211 mRNA
Antwoord:
(d) Anticodons – mRNA

Vraag 34.
Aminosuur -acceptor -einde van tRNA lê by
(a) 5 ’einde
(b) 3 ’einde
(c) T VC -lus
(d) DHUloop.
Antwoord:
(b) 3 ’einde

Vraag 35.
Watter RNS vervoer die aminosure van die aminosuurpoel na mRnA tydens proteïensintese?
(a) rRNA
(b) mRNA
(c) /RNA
(d) hnRNA
Antwoord:
(c) /RNA

Vraag 36.
Tydens translasie word geaktiveerde aminosure aan tRNA gekoppel. Hierdie proses word algemeen genoem as
(a) laai van tRNA
(b) ontslag van tRNA
(c) aminoasilasie van tRNA
(d) beide (a) en (c)
Antwoord:
(b) ontslag van/RNA

Vraag 37.
Om te bewys dat DNA die genetiese materiaal is, watter radioaktiewe isotope is deur Hershey en Chase (1952) in eksperimente gebruik?
(a) 33S en 15N
(b) 32P en 35S
(c) 32P en 15N
(d) 14N en 15N
Antwoord:
(d) 14N en 15N

Vraag 38.
RNA is die genetiese materiaal in
(a) prokariote
(b) eukariote
(c) Tabacco Mosaic Virus (TMV)
(d) E.coli.
Antwoord:
(c) Tabacco Mosaic Virus (TMV)

Vraag 39.
Watter een van die volgende was die eerste genetiese materiaal?
(a) DNA
(b) RNA
(c) Proteïen
(d) Nuclein
Antwoord:
(b) RNA

Vraag 40.
Watter van die volgende lewensprosesse ontwikkel rondom RNA?
(a) Metabolisme
(b) Vertaling
(c) Splitsing
(d) Al hierdie
Antwoord:
(b) Vertaling

Vraag 41.
RNA is chemies (i) reaktief en (ii) stabiel in vergelyking met DNA.
(a) (i) gelyk, (ii) ewe
(b) (i) minder, (ii) meer
(c) (i) meer, (ii) minder
(d) (i) meer, (ii) eweredig
Antwoord:
(c) (i) meer, (ii) minder

Vraag 42.
Watter van die volgende verskynsels is eksperimenteel bewys deur Meselson en Stahl?
(a) Transformasie
(b) Transduksie
(c) Semi-konserwatiewe DNA-replikasie
(d) Sentrale dogma
Antwoord:
(c) Semi-konserwatiewe DNA-replikasie

Vraag 43.
Die eerste eksperimentele bewys vir semi-konserwatiewe DNA-replikasie is getoon in
(a) Streptococcus pneumoniae
(b) Escherichia coli
(c) Neurospora crassa
(d) Rattus rattus.
Antwoord:
(b) Escherichia coli

Vraag 44.
Kies die korrekte passing van ensiem met sy verwante funksie.
(a) DNA-polimerase – Sintese van DNA-stringe
(b) Helicase – Ontwikkeling van DNA -heliks
(c) Ligase – Verbind kort DNA -segmente
(d) Al hierdie
Antwoord:
(d) Dit alles

Vraag 45.
Behalwe DNA-polimerase, wat is die ensieme betrokke by DNA-sintese?
(a) Topoisomerase
(b) Helicase
(c) RNA primase
(d) Dit alles
Antwoord:
(d) Dit alles

Vraag 46.
DNA -replikasie vind plaas in die _________ fase van die sel
siklus.
(a) G1
(b) S
(c) G2
(d) M
Antwoord:
(b) S

Vraag 47.
Die proses om genetiese inligting van een DNA -string na RNA te kopieer, word _________ genoem.
(a) replikasie
(b) transkripsie
(c) vertaling
(d) omgekeerde transkripsie
Antwoord:
(b) transkripsie

Vraag 48.
Die ensiem DNA-afhanklike RNA-polimerase kataliseer die polimerisasiereaksie in _______________ rigting.
(a) slegs 5 '→ 3'
(b) slegs 3' → 5'
(c) beide (a) en (b)
(d) nie een hiervan nie
Antwoord:
(a) slegs 5' → 3'

Vraag 49.
As die volgorde van basisse in kodende DNA-string ATTCGATG is, sal die volgorde van basisse in mRNA wees
(a) TAAGCTAC
(b) UAAGCUAC
(c) ATTCGATG
(d) AUUCGAUG.
Antwoord:
(d) AUUCGAUG.

Vraag 50.
As die volgorde van basisse in DNA GCTTAGGCAA is, sal die volgorde van basisse in die transkripsie daarvan wees
(a) GCTTAGGCAA
(b) CGAATCCGTT
(c) CGAAUCCGUU
(d) AACGGAUUCG.
Antwoord:
(c) CGAAUCCGUU

Vraag 51.
Transkripsie-eenheid
(a) begin met TATA-boks
(b) begin met skitterende streke en eindig met rho faktor.
(c) begin met promotorstreek en eindig in terminatorstreek
(d) begin met RGOT-streek.
Antwoord:
(c) begin met promotorstreek en eindig in terminatorstreek

Vraag 52.
Tydens transkripsie word die plek van DNA -molekule waarby RNA -polimerase bind, genoem
(a) promotor
(b) reguleerder
(c) reseptor
(d) versterker.
Antwoord:
(a) promotor

Vraag 53.
Policistroniese boodskapper-RNA (mRNA) kom gewoonlik voor in
(a) bakterieë
(b) prokariote
(c) eukariote
(d) beide (a) en (b)
Antwoord:
(d) beide (a) en (b)

Vraag 54.
In transkripsie in eukariote word heterogene kern-RNA (hnRNA) gedefinieer deur
(a) RNA-polimerase I
(b) RNA -polimerase II
(c) RNA poli merase II
(d) dit alles.
Antwoord:
(b) RNA -polimerase II

Vraag 55.
Metielguanosientrifosfaat word by die 5' -einde van hnRNA gevoeg in 'n proses van
(a) splitsing
(b) afdekking
(c) stert
(d) nie een hiervan nie
Antwoord:
(b) afdekking

Vraag 56.
In eukariote behels die proses van verwerking van primêre transkripsie
(a) verwydering van introne
(b) bedekking by 5'end
(c) stert (polyadenlasie) aan 3 'einde
(d) dit alles.
Antwoord:
(b) om 5uur af te sluit

Vraag 57.
In 'n n/RNA-molekule is onvertaalde streke (UTR's) teenwoordig by
(a) 5 '– einde (voor die aanvangskodon)
(b) 3 '– einde (na stopkodon)
(c) beide (a) en (b)
(d) slegs 3'-einde.
Antwoord:
(c) beide (a) en (b)

Vraag 58.
UTR's is die onvertaalde streke wat tans voorkom
(a) rRNA
(b) hnRNA
(c) mRNA
(d) hnRNA.
Antwoord:
(c) mRNA

Vraag 59.
Watter van die volgende stellings is korrek ten opsigte van ribosome?
(a) Die meeste van 'n sel se DNS-molekule word daar gestoor.
(b) Volledige polipeptied word daarvandaan vrygestel.
(c) mRNA's word daar geproduseer.
(d) DNA -replikasie vind daar plaas.
Antwoord:
(b) Volledige polipeptied word daarvandaan vrygestel.

Vraag 60.
Regulering van geenuitdrukking vind plaas op die vlak van
(a) transkripsie
(b) verwerking/splyting
(c) vertaling
(d) dit alles.
Antwoord:
(d) dit alles.

Vraag 61.
Tydens die uitdrukking van 'n operon bind RNA -polimerase aan
(a) strukturele geen
(b) reguleerder geen
(c) operateur
(d) promotor.
Antwoord:
(d) promotor.

Vraag 62.
Die volgorde van strukturele gene in lac operon is
(a) Lac A, Lac Y, Lac Z
(b) Lac A, Lac Z, Lac Y
(c) Lac Y, Lac A, Lac A
(d) Lac Z, Lac Y, Lac A
Antwoord:
(d) Lac Z, Lac Y, Lac A

Vraag 63.
Watter van die volgende kan nie as induktor optree nie?
(a) Glukose
(b) Laktose
(c) Galactos
(d) Beide (a) en (c)
Antwoord:
(d) Beide (a) en (c)

Vraag 64.
Menslike genoom bestaan ​​uit ongeveer
(a) 3 × 10 9 bp
(b) 6 × 10 9 bp
(c) 20,000 – 25,000 bp
(d) 2,2 × 10 4 bp.
Antwoord:
(a) 3 × 109 bp

Vraag 65.
Geskatte aantal gene by mense is
(a) 3 000
(b) 80,000
(c) 20,500
(d) 3 × 10 9
Doelreeks Objektiewe gidswetenskap (Engels medium)
Antwoord:
(c) 20 500

Ons hoop dat die gegewe Biologiese MCQ's vir Klas 12 met Antwoorde Hoofstuk 6 Molekulêre Erfenisgrondslag u sal help. As u enige vrae het oor CBSE Klas 12 Biologie Molekulêre Basis van Erfenis MCQ's Pdf, laat dan 'n opmerking hieronder en ons sal so gou moontlik terugkom.


Strukturele biologie van RNA-polimerase II-transkripsie: 20 jaar later

Gentransskripsie deur RNA -polimerase II (Pol II) is die eerste stap in die uitdrukking van die eukariotiese genoom en 'n fokuspunt vir sellulêre regulering tydens ontwikkeling, differensiasie en reaksies op die omgewing. Twee dekades na die bepaling van die struktuur van Pol II, is die meganismes van transkripsie toegelig met studies van Pol II -komplekse met nukleïensure en gepaardgaande proteïene. Hier verskaf ons 'n oorsig van die byna 200 beskikbare Pol II komplekse strukture en som op hoe hierdie strukture promotor-afhanklike transkripsie-inisiasie, promotor-proksimale pouse en vrystelling van Pol II in aktiewe verlenging toegelig het, en die meganismes wat Pol II gebruik om hindernisse te navigeer soos nukleosome en DNA letsels. Ons voorspel dat toekomstige studies sal fokus op hoe Pol II -transkripsie verbind is met chromatien -oorgange, RNA -verwerking en DNA -herstel.

Sleutelwoorde: RNA-polimerase X-straal kristallografie kryo-elektron mikroskopie geen transkripsie strukturele biologie transkripsionele regulering.


Soortgelyke vrae

Ap biologie

Die eerste stap in die vervaardiging van 'n proteïen is transkripsie van 'n geen. Dit kom voor in die 1 ._______ van 'n eukariotiese sel. 'n Ensiem genaamd 2.______ voer die proses uit om RNA vanaf die DNA te transkribeer. Dit begin by 'n spesifieke

Biologie

Tydens translasie maak die aminosuur los van die oordrag-RNA-molekule en heg aan die einde van 'n groeiende proteïenketting wanneer a. die ribosomale RNA antikodon bind aan die boodskapper RNA kodon. b. die oordrag-RNA-antikodon

Biologie

1. Chromosome en gene deel al die volgende kenmerke, behalwe dat moontlike antwoorde A. hulle albei ondergaan segregasie tydens meiose. B. hulle is albei in pare in alle diploïede selle teenwoordig. C. hulle is albei gekopieer

Biologie

1. Wat is die drie dele waaruit 'n nukleotied bestaan? 2. Wat is die suiker wat in DNA voorkom? 3. Wat is die vier verskillende basisse wat in DNA -nukleotiede voorkom? 4. Watter twee dele vorm die kante van die DNA -“leer”? 5. Wat hou in

AP Biologie- Molekulêre Genetika

Die korrekte volgorde tussen gene en hul fenotipiese uitdrukking is a) RNA-DNA-proteïen-eienskap b) DNA-RNA-proteïen-eienskap c) Proteïen-DNA-RNA-eienskap d) eienskap-DNA-RNA-proteïen Ek dink dit is óf b óf d, maar weet nie of die eienskap dit is nie

13. Andrea, 'n fietsryer, gebruik 'n grafiek om haar spoed en afstand na te spoor. Die onderstaande grafiek toon die fietsrydata van Andrea vir 'n fietsrit van een uur. Op 'n stadium het Andrea 'n blaaskans geneem van hardloop. Wanneer was die pouse, en hoe lank het die

Help asseblief - Genetika

Sleep die terme aan die linkerkant na die toepaslike spasies aan die regterkant om die sinne te voltooi. Terme kan een, meer as een keer, of glad nie gebruik word nie. Geen ______ (ook genoem trans-werkende regulatoriese proteïene) is proteïene wat bind

Biologie (kyk na antwoord)

Transkripsie is soortgelyk aan DNA -replikasie op al die volgende maniere, behalwe: a) die DNA -stringe ontpak b) die polimerase -ensiem is betrokke c) komplementêre basisse word gekoppel d) 'n nuwe mRNA -string word opgebou uit die bestaande

Biologie

Deel 1: Genetika – Van gene tot proteïene, mutasies (Hoofstuk 10) Oorsig: Genetiese inligting in DNA word na RNA getranskribeer en dan in die aminosuurvolgorde van 'n proteïen vertaal. A) Stap 1 - Transkripsie: Tydens die

Biologie

1. Hoeveel mRNA -stringe word getranskribeer uit die twee DNA -ritte wat nie 'n rits 'het nie? 2. Wat is die drie dele van 'n RNA -nukleotied? 3.Hoe verskil basisparing in RNA en DNA? 4. Wat is die funksie van mRNA? 5. Wat is 'n kodon?

Biologie

1. Watter van die volgende demonstreer die sentrale dogma van molekulêre bioloë?(1 punt) Geenuitdrukking maak staat op omgewingsfaktore wat bepaal watter eienskappe dominant is. DNA en RNA muteer in óf skadelik óf nuttig

Biologie

Watter van die volgende stellings met betrekking tot DNA en RNA is waar? DNA kan smelt terwyl RNA nie kan nie. DNA is bestand teen alkaliese hidrolise terwyl RNA dit nie is nie. DNA bevat fosfodiesterbindings terwyl RNA nie. DNA kan dubbel vorm


Vrae oor kritiese denke

Gestel 'n geen het die volgorde ATGCGTTATCGGGAGTAG. 'n Puntmutasie verander die geen om ATGCGTTATGGGGAGTAG te lees. Hoe sou die polipeptiedproduk van hierdie geen verander?

Dit sou verander van MRYRE na MRYGE.

  1. In prokariote bestaan ​​die polimerase uit vyf polipeptied subeenhede, waarvan twee identies is. Vier van hierdie subeenhede, aangedui unicode[Arial] , unicode[Arial] , unicode [Arial] , en unicode [Arial] ', Bestaan ​​uit die polimerase -kernensiem. Die vyfde subeenheid, unicode[Arial] , is slegs betrokke by transkripsie-inisiasie. Die polimerase wat uit al vyf subeenhede bestaan, word die holoensiem genoem.
  2. In prokariote bestaan ​​die polimerase uit vier polipeptiedsubeenhede, waarvan twee identies is. Hierdie subeenhede, aangedui unicode[Arial] , unicode [Arial] , unicode[Arial] , en unicode[Arial] ’, bestaan ​​uit die polimerase kernensiem. Daar is 'n vyfde subeenheid wat betrokke is by vertaalinisiasie. Die polimerase wat uit al vier subeenhede bestaan, word die holoensiem genoem.
  3. In prokariote is die polimerase saamgestel uit vyf polipeptiedsubeenhede, waarvan twee identies is. Vier van hierdie subeenhede, aangedui unicode[Arial] , unicode[Arial] , unicode[Arial] , en unicode[Arial] ’, bestaan ​​uit die polimerase-holoënsiem. Die vyfde subeenheid, unicode [Arial] , is slegs betrokke by transkripsie-inisiasie. Die polimerase wat uit al vyf subeenhede bestaan, word die kernensiem genoem.
  4. In prokariote bestaan ​​die polimerase uit vyf polipeptied subeenhede, waarvan twee identies is. Vier van hierdie subeenhede, aangedui unicode [Arial] , unicode [Arial] α, unicode [Arial] , en unicode [Arial] ', Bestaan ​​uit die polimerase -kernensiem. Die vyfde subeenheid, unicode [Arial] , is slegs betrokke by beëindiging. Die polimerase wat uit al vyf subeenhede bestaan, word die holoensiem genoem.
  1. Rho-afhanklike beëindiging word beheer deur rho proteïen en die polimerase staan ​​naby die einde van die geen by 'n reeks G-nukleotiede op die DNA-sjabloon. By rho-onafhanklike beëindiging, wanneer die polimerase 'n gebied ryk aan C-G-nukleotiede teëkom, vou die mRNA in 'n haarnaaldlus wat die polimerase laat stilstaan.
  2. Rho-onafhanklike beëindiging word beheer deur rho proteïen en die polimerase stalletjies naby die einde van die geen by 'n reeks G-nukleotiede op die DNA-sjabloon. By rho-afhanklike beëindiging, wanneer die polimerase 'n gebied ryk aan C-G-nukleotiede teëkom, vou die mRNA in 'n haarnaaldlus wat polimerase laat stilstaan.
  3. Rho-afhanklike terminasie word deur rho-proteïen beheer en die polimerase begin naby die einde van die geen by 'n reeks G-nukleotiede op die DNA-sjabloon. In rho-onafhanklike terminering, wanneer die polimerase 'n gebied wat ryk is aan C-G-nukleotiede teëkom, skep die mRNA 'n haarnaaldlus wat veroorsaak dat polimerase stop.
  4. Rho-afhanklike terminasie word deur rho-proteïen beheer en die polimerase stalleer naby die einde van die geen by 'n reeks G-nukleotiede op die DNA-sjabloon. By rho-onafhanklike beëindiging, wanneer die polimerase 'n gebied ryk aan AT-nukleotiede teëkom, skep die mRNA 'n haarnaaldlus wat polimerase laat stilstaan.
  1. Rho-onafhanklike beëindiging behels die vorming van 'n haarnaald.
  2. Rho-afhanklike beëindiging behels die vorming van 'n haarnaald.
  3. Rho-afhanklike terminasie stop wanneer die polimerase 'n gebied wat ryk is aan A-T-nukleotiede begin transkribeer.
  4. Rho-onafhanklike beëindiging stop as die polimerase 'n gebied ryk aan G-nukleotiede begin transkribeer.
  1. Die inisiasiestap in eukariote vereis 'n inisiasiekompleks met versterkers en transkripsiefaktore. Die skeiding van die DNA -string is ook anders aangesien histone betrokke is.
  2. Die inisiasiestap in prokariote vereis 'n inisiasiekompleks met versterkers en transkripsiefaktore. Die skeiding van die DNA-string is ook anders aangesien histone betrokke is.
  3. Die verlengingsstap in eukariote vereis 'n aanvangskompleks met versterkers en transkripsiefaktore. Die skeiding van die DNA -string is ook anders aangesien histone betrokke is.
  4. Die inisiasiestap in eukariote vereis 'n aanvangskompleks met versterkers en transkripsiefaktore. Die skeiding van die DNA -string is ook anders, aangesien histone nie betrokke is nie.
  1. Nee, want hulle het dieselfde unicode[Arial] -amanitien sensitiwiteit in alle produkte.
  2. Nee, kwantitatiewe ontleding van produkte word gedoen om die tipe polimerase te bepaal.
  3. Ja, hulle kan bepaal word omdat hulle verskil in unicode [Arial] -amanitien sensitiwiteit.
  4. Ja, hulle kan bepaal word deur die aantal molekules wat aan DNS bind.
  1. Nee, alternatiewe splitsing kan lei tot die sintese van verskeie proteïene uit 'n enkele geen.
  2. Ja, alternatiewe splitsing kan lei tot die sintese van verskeie vorme van mRNA uit 'n enkele geen, wat meer komplekse proteïene bou.
  3. Nee, alternatiewe splitsing kan lei tot die sintese van verskillende vorme van kodone uit 'n stel gene.
  4. Ja, alternatiewe splitsing kan lei tot die sintese van verskeie vorme van ribosome uit 'n stel gene, maar slegs een proteïen per geen.
  1. uitvoer van die mRNA oor die kernmembraan
  2. die invoer van die mRNA oor die kernmembraan
  3. die mRNA wat binne die kernmembraan bly
  4. die mRNA vertaal in proteïene binne sekondes
  1. Die transkripsie sal afbreek wanneer die mRNA uit die kern na die sitoplasma beweeg.
  2. Die mRNA-molekule sal stabiliseer en die proses van translasie binne die kern van die sel begin.
  3. Die mRNA -molekule sou uit die kern beweeg en meer kopieë van die mRNA -molekule skep.
  4. Die mRNA-molekule sou nie die poli-A-stert op sy string aan die 5'-punt kon byvoeg nie.
  1. Die mRNA sal 5'-AUGGCCGGUUAUUAAGCA-3 'wees en die proteïen sal MAGY wees.
  2. Die mRNA sou 3'-AUGGCCGGUUAUUAAGCA-5 'wees en die proteïen sal MAGY wees.
  3. Die mRNA sou 5'-ATGGCCGGTTATTAAGCA-3 'wees en die proteïen sal MAGY wees.
  4. Die mRNA sal 5'-AUGGCCGGUUAAUUAAGCA-3 'wees en die proteïen sal MACY wees.
  1. rRNA het katalitiese eienskappe in die groot subeenheid en dit maak proteïene bymekaar.
  2. rRNA is 'n proteïenmolekule wat help met die sintese van ander proteïene.
  3. rRNA is noodsaaklik vir die transkripsieproses.
  4. rRNA speel 'n groot rol in post-translasionele prosesse.
  1. Die antikodon pas by die kodon in mRNA.
  2. Die antikodon pas by die gemodifiseerde aminosuur wat dit bevat.
  3. Die antikodon sal die spesifisiteit vir die tRNA-molekule verloor.
  4. Die ensiem amino-asiel tRNA sintetase sal beheer oor die aminosuur verloor.

As 'n Amazon Associate verdien ons uit kwalifiserende aankope.

Wil jy hierdie boek aanhaal, deel of wysig? Hierdie boek is Creative Commons Erkenningslisensie 4.0 en u moet OpenStax toeskryf.

    As jy die hele of 'n gedeelte van hierdie boek in 'n gedrukte formaat herverdeel, moet jy die volgende erkenning op elke fisiese bladsy insluit:

  • Gebruik die inligting hieronder om 'n aanhaling te genereer. Ons beveel aan dat u 'n aanhalingshulpmiddel soos hierdie gebruik.
    • Skrywers: Julianne Zedalis, John Eggebrecht
    • Uitgewer/webwerf: OpenStax
    • Boektitel: Biologie vir AP® -kursusse
    • Publikasiedatum: 8 Maart 2018
    • Plek: Houston, Texas
    • Boek URL: https://openstax.org/books/biology-ap-courses/pages/1-introduction
    • Afdeling-URL: https://openstax.org/books/biology-ap-courses/pages/15-critical-thinking-questions

    © 12 Januarie 2021 OpenStax. Handboekinhoud wat deur OpenStax vervaardig word, is gelisensieer onder 'n Creative Commons Attribution License 4.0-lisensie. Die OpenStax -naam, OpenStax -logo, OpenStax -boekomslag, OpenStax CNX -naam en OpenStax CNX -logo is nie onderhewig aan die Creative Commons -lisensie nie en mag nie gereproduseer word sonder die voorafgaande en uitdruklike skriftelike toestemming van Rice University nie.


    Eksaminatore rapporteer

    Die meeste kandidate het hier 'n paar punte behaal met kennis van funksies van proteïene met voorbeelde. Baie antwoorde was egter baie beskrywend eerder as om met 'n voorbeeld te sê&rdquo soos gevra.

    Die meeste het geweet van die twee ribosoomsubeenhede en die mRNA-bindingsplek. Baie min het geweet dat dit van proteïen en rRNA gemaak is. Verskeie het geantwoord dat daar 3 bindingsplekke was, maar nie wat daar gebind is (tRNA) of wat hulle genoem word nie.

    Die proses van transkripsie was goed bekend deur die meeste kandidate wat hierdie vraag probeer het.


    Dom vraag, getrouheid van RNA-polimerase - transkripsie is 100% foutvry? (28 Okt./2006)

    ons weet almal dat DNA -polimerase 'n fout met PCR maak, maar,
    hoe gaan dit met RNA -polimerase? Ek het nog nooit daarvan gehoor nie.

    Ek dink nie hierdie ensiem kan heeltemal foutloos wees nie, reg?
    en dit beteken dat proteïen wat ooruitgedruk word (of normaalweg in organisme uitgedruk word) 'n & quotmutant & quot;

    kan 1 miljoen molekule bevat slegs een "mutant" bevat en kan nie opgespoor word nie. sou dit egter 'n probleem wees by die ondersoek van molekules, byvoorbeeld ribosoom-vertoon sifting?

    RNA -polimerase maak ook foute.
    Maar die effek word relatief geminimaliseer deurdat 'n ongevoelige RNA vinniger afgebreek kan word en die werklike halfleeftyd van 'n mRNA baie kort is.
    As u die RNA's wat 'n langer halfleeftyd het, soos pol III, in ag neem, is die kopienommer daarvan so groot dat u genoeg funksionele en het wat die onkorrekte een verwaarloosbaar maak.

    Die kommersieel beskikbare omgekeerde transkriptases wat deur Promega geproduseer word, word in hul handleidings aangehaal as met foutkoerse in die reeks van 1 uit 17 000 basisse vir AMV en 1 uit 30 000 basisse vir M-MLV.

    wel, ek weet nie is dit te dom om hierdie vraag te vra nie

    ons weet almal dat DNA-polimerase 'n fout maak in PCR, maar,
    hoe gaan dit met RNA -polimerase? Ek het nog nooit daarvan gehoor nie.

    Ek dink nie hierdie ensiem kan heeltemal foutloos wees nie, reg?
    en dit beteken dat proteïen wat ooruitgedruk word (of normaalweg in organisme uitgedruk word) 'n & quotmutant & quot;

    kan 1 miljoen molekule bevat slegs een "mutant" bevat en kan nie opgespoor word nie. sou dit egter 'n probleem wees by die ondersoek van molekules, byvoorbeeld ribosoom-vertoon sifting?

    RNA -polimerase is nie dieselfde as omgekeerde transkriptase nie. RNA -polimerase word na my wete nie in PCR gebruik nie. RNA -polimerase het 'n getrouheid van ongeveer 10 keer erger as DNA -polimerase (wilde tipe E coli RNA pol in vergelyking met enige van die wilde tipe E coli DNA-pols.)

    Ek weet nie die getrouheid van reverse transkriptase nie. Gegewe die lewensiklus en lewenstyl van 'n retrovirus, sou ek aanvaar dat revese transkroptase 'n laer getrouheid (meer foute) as DNA-pol het.

    Natuurlik het die kommersieel beskikbare DNA pol Taq's verskillende grade van getrouheid.

    As jy bedoel RT-ensieme's, hulle het hoër foutkoerse as DNA-polimerases, (taq, pfu, enige ander). Onlangs het stratagene 'n nuwe een met 'n laer foutkoers vrygestel: http://www.stratagene.com/products/display. ct.aspx?pid=700.
    Weet nie of dit goed is nie.
    As u RT-PCR oorweeg, het u inderdaad die moontlikheid om 'n fout in te voer tydens cDNA-sintese, maar tydens die PCR self het u 35 siklusse waartydens u 'foute' kan aanhaal.
    Dus, as jy RT-PCR vir volgordebepaling neem, oorweeg die feit dat jy op 'n bevolkingsvlak nie te veel RT- of PCR-foute sal sien nie, maar op 'n klonale basis sal jy foute hê wat tydens PCR- of RT-stappe ingebring word.

    (btw: retrovirusse is afhanklik van hul foutgevoelige omgekeerde transkripsie vir oorlewing; ramings van hul foute wissel van ongeveer 1/5000 of so tot 1/30000).

    Eintlik praat ek van RNA-polimerase, nie van omgekeerde transkripsie nie
    Ek weet hulle is anders, die vorige is van DNA tot RNA en laasgenoemde is van RNA na DNA

    Ek wonder net: Is daar 'n fout tydens normale proteïenuitdrukking? en die proteïen wat verkry word, is inderdaad nie die ding wat ek wil hê nie.

    Daar behoort foute te wees in normale proteïenuitdrukking, maar abnormale proteïen is baie min in vergelyking met normale proteïen, en kan geïgnoreer word (of jy kon dit nie opspoor nie). ek dink

    en onthou dat abnormale/verkeerd gevoude proteïene gemik is op afbraak.

    En in eukariote is daar 'n RNA -moniteringstelsel wat mRNA afbreek wat voortydige stopkodons in die transkripsie het.

    Eintlik praat ek van RNA-polimerase, nie van omgekeerde transkripsie nie
    Ek weet hulle is anders, die vorige is van DNA tot RNA en laasgenoemde is van RNA na DNA

    Ek wonder net: Is daar 'n fout tydens normale proteïenuitdrukking? en die proteïen verkry is nie die ding wat ek wil hê nie.

    Ja, daar is baie foute in 'n wilde tipe scenario, daar is ongeveer 10 keer meer fout in transkripsie as in replikasie.

    Ek glo dit is omdat DNA pol 'n baie goeie proefleesfunksie het.

    Groter foute word in transkripsie geduld, omdat 'n paar slegte transkripsies uit duisende goeies nie 'n sel sal doodmaak nie. In replikasie kan 'n fout fataal wees vir die dogtersel.

    Maar hoekom het jy PCR genoem, in hierdie geval? RNA pol het baie min te doen met PCR. Dink jy aan die mRNA wat jy kan oes vir gebruik as 'n sjabloon in RTPCR?

    -Patty, 'n ou transkripsie persoon

    Eintlik praat ek van RNA -polimerase, nie transkriptases nie
    Ek weet hulle is anders, die vorige is van DNA tot RNA en laasgenoemde is van RNA na DNA

    Ek wonder net, in normale proteïenuitdrukking, is daar enige fout wat voorkom? en die proteïen verkry is nie die ding wat ek wil hê nie.

    Ja, daar is baie foute in 'n wilde tipe scenario; daar is ongeveer 10 keer meer foute in transkripsie as in replikasie.

    Ek glo dit is omdat DNA pol 'n baie goeie proefleesfunksie het.

    Groter foute word in transkripsie geduld, omdat 'n paar slegte transkripsies uit duisende goeies nie 'n sel sal doodmaak nie. By herhaling kan 'n fout dodelik vir die dogtersel wees.

    Maar hoekom het jy PCR genoem, in hierdie geval? RNA pol het baie min met PCR te doen. Dink u aan die mRNA wat u kan oes om as sjabloon in RTPCR te gebruik?

    -Patty, 'n ou transkripsie -persoon

    Dankie,
    en waarom ek PCR noem, is omdat hulle albei polimerase is

    Ek is net bang daarvoor ---- Rekombinante proteïen wat vir mediese gebruik gebruik word en in bloed ingespuit moet word. Dan, as daardie proteïene wat deur bakterieë uitgedruk word, 'n aansienlike hoeveelheid giftige proteïene bevat, byvoorbeeld 0,1%, behoort dit 'n probleem te wees.

    Een van 'n lesing in ons afdeling doen 'n projek soos hierdie, daarom wil ek weet wat die foutsyfer van RNA -polimerase in bakterieë is.


    Wat is RNA Polimerase 3

    RNA -polimerase 3 is die tipe eukariotiese RNA -polimerase wat hoofsaaklik tRNA -gene transkribeer. Dit transkribeer ook 5S rRNA gene en U6 spliceosomale RNA gene. Die gene wat deur RNA -polimerase 3 getranskribeer word, is huishoudelike gene waarvan die funksie noodsaaklik is vir 'n lewende sel. Die uitdrukking van RNA-polimerase 3 word dus streng gereguleer tydens selgroei. Die transkripsie van tRNA gene en 5S rRNA gene word geïnisieer deur afsonderlike transkripsiefaktore.

    Figuur 3: tRNA-struktuur


    RNA Polimerase en TATA Box vraag

    Ek het na hierdie skakel gekyk en wou net verduidelik dat die RNA -polimerase aan die TATA -boks bind? Of bind dit voor/naby dit?

    Die TATA-bindende proteïen bind aan die TATA-boks. Dan bind 'n paar transkripsiefaktore (TFIID, TFIIA, TFIIB) aan daardie gebied. Dan, RNApolimerase bind aan daardie proteïenkompleks en laat kak rol

    Ek het gedink dit bind aan die TATA Box? Bind versterkers/onderdrukkers nie naby/stroomop die RNA-polimerase-bindingsplek nie?

    Sou jy sê dit bind naby die TATA-boks, en die TBP is wat eintlik die TATA-boks bind?

    Ja, die TATA-bindende proteïen (TBP) is wat aan die werklike TATA-boks bind. Dan word die ander transkripsiefaktore gewerf. Dan bind RNA-polimerase aan die kompleks van transkripsiefaktore wat gevorm word.

    Kyk ook na die prentjie wat ek gekoppel het

    Jammer u/runthisfade ek het bedoel dat dit 'n antwoord op jou opmerking moet wees, maar ek is op selfoon


    NEET Biology Molekulêre basis van erfenis / Questionरासत का आणविक आधार Vraagbank

    Identifiseer die korrekte byskrifte van A, B, C, D & E. Given diagram represents the schematic structure of a transcription unit with some parts labeled as A B C and D. Select the option which shows its correct labeling. Which of the following is/are correct matching(s)?
    Kodon Aminosuur
    (i) [^<5'>AU<^<3'>>] Serine
    (ii) [^<5'>AU<^<3'>>] Tirosien
    (iii) [^<5'>AU<^<3'>>] Metionien
    (iv) [^<5'>GU<^<3'>>] Valine
    Select the two correct statements out of the four (i - iv) given below about lac operon.
    (i) Glucose or galactose may bind with the repressor and inactivate it.
    (ii) In the absence of lactose the repressor binds with the operator region.
    (iii) The z-gene codes for permease.
    (iv) This was elucidated by Francois Jacob and Jacque Monod.
    Match column-I with column-II and select the correct answer using the codes given below.
    Column-I Column-II
    A. Operator site ek. Binding site for RNA polymerase
    B. Promoter site II. Binding site for repressor molecule
    C. Structural gene III. Codes for enzyme protein
    D. Regulator gene IV. Codes for repressor molecules
    Identify the statements pertaining to the regulatory genes (R), associated with the lac operon that are incorrect.
    (i) mRNA is transcribed from the R gene whether lactose is present or not.
    (ii) mRNA is transcribed from the R gene only when the lactose is present.
    (iii) mRNA is transcribed from the R gene only when the lactose is not present.
    (iv) Lactose inhibits the translation or R gene mRNA.
    The given figure shows lac operon model and its functioning. Select the option which correctly labels A, B, X, Y and Z marked in the figure and also identify the label (L) which is primarily responsible for the hydrolysis of the disaccharide, lactose, into galactose & glucose.
    A B X Y Z L
    Repressor Inducer [eta ]-Galactosidase Permease Transacetylase X
    gedoen duidelik Identify the labels A, B, C and D in the given structure of t RNA and select the correct option.


    Kyk die video: Transkripsiya va i-RNK protsessingi. Biologiya (Junie 2022).


Kommentaar:

  1. Pelops

    Ek dink dit is 'n wonderlike frase.

  2. Doulkree

    Another option is also possible



Skryf 'n boodskap