Inligting

15: Module 12: Voedselkeuse - Biologie

15: Module 12: Voedselkeuse - Biologie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

15: Module 12: Voedselkeuse

Meerkeusevrae oor die endokriene stelsel

2. Giftige middels teenwoordig in voedsel wat inmeng met tiroksiensintese lei tot die ontwikkeling van
a) giftige goiter
b) kretinisme
c) eenvoudige goiter
d) tirotoksikose


3. Lae Ca++ in die liggaamsvloeistof kan die oorsaak wees van
a) tetanie
b) jig
c) anemie
d) angina pectoris


4. Watter een van die volgende paar organe sluit slegs die endokriene kliere in?
a) timus en testes
b) bynier en eierstok
c) pankreas en paratiroïed
d) bynier en paratiroïed

5. Die sametrekking van galblaas is as gevolg van
a) gastrien
b) sekretien
c) cholecystokinien
d) enterogastroon

6. Maagafskeiding word deur hormoon gestop
a) gastrien
b) enterogastrone
c) cholecystokinien
d) pankreosimien


7. Die bloed kalsiumvlak word verlaag deur die tekort aan
a) tiroksien
b) kalsitonien
c) parathormoon
d) beide kalsitonien en parathormoon

8. 'n Gesondheidsversteuring wat voortspruit uit die tekort aan tiroksien by volwassenes en gekenmerk word deur
i) 'n lae metaboliese tempo ii) toename in liggaam en iii) neiging om water in weefsels te behou is
a) kretinisme
b) myksoedeem
c) eenvoudige goiter
d) hipotireose


Biotegnologie en sy toepassings Klas 12 MCQ's Vrae met Antwoorde

Meervoudige keuse tipe vrae

Vraag 1.
Wat was die wêreld se eerste soogdier ooit wat suksesvol uit 'n volwasse sel gekloon is?
(a) Skape
(b) Aap
(c) Koei
(d) Kalf

Vraag 2.
Die twee vitamiene wat biotegnologies vervaardig word, is
(a) Vitamien B12 en vitamien B6
(b) Vitamien B12 en vitamien B2
(c) Vitamien B6 en vitamien B2
(d) Vitamien B12 en vitamien B9

Antwoord: (b) Vitamien B12 en vitamien B2

Vraag 3.
Kohler en Milstein het biotegnologie ontwikkel vir die vervaardiging van
(a) Moderne entstowwe
(b) Geïmmobiliseerde ensieme
(c) Monoklonale teenliggaampies
(d) Myelome

Antwoord: (c) Monoklonale teenliggaampies

Vraag 4.
Die ontdekking wat gelei het tot die ontwikkeling van eerste antibiotika is gemaak deur
(a) Jenner
(b) Pasteur
(c) Fleming
(d) Waksman

Vraag 5.
Geneties gemanipuleerde bakterieë is gebruik in kommersiële produksie van
(a) Tiroksien
(b) Testosteroon
(c) Menslike insulien
(d) Melatonium

Vraag 6.
Hepatitis B-entstof is
(a) Eerste generasie entstof
(b) Tweede generasie entstof
(c) Derde generasie entstof
(d) Interferon

Antwoord: (b) Tweede generasie entstof

Vraag 7.
Biologiese beheer van landbouplae, anders as chemiese beheer is
(a) giftig
(b) selfbestendiging
(c) besoedel
(d) baie duur

Antwoord: (b) selfbestendiging

Vraag 8.
Transgeniese gewasse wat ontwikkel is om onkruiddoders te verdra is
(a) Tamatie en rys
(b) Rys en koring
(c) Mielies en suikerriet
(d) Tamatie en tabak

Antwoord: (d) Tamatie en tabak

Vraag 9.
Verwarringstegniek word gebruik in
(a) Vermindering van skadelike insekte
(b) Uitskakeling van onkruid
(c) Toenemende bevolking van roofdiere
(d) Ontwikkeling van onkruiddoders

Antwoord: (a) Vermindering van skadelike insekte

Vraag 10.
Die eerste bio-onkruiddoder is verkry van
(a) Peninciilium
(b) Phytophthora palmivora
(c) Phythophthora-besmettings
(d) Bacillus thuringiensis

Antwoord: (b) Phytophthora palmivora

Vraag 11.
Humulin is die term wat gebruik word vir
(a) 'n Kragtige antibiotika
(b) 'n Nuwe verteringsensiem
(c) Nuwe navorsing geïntegreer met menslike welsyn
(d) Menslike insulien

Vraag 12.
Aantal bekende ensieme is
(a) 1200
(b) 2200
(c) Ongeveer 5000
(d) Ongeveer 500

Vraag 13.
Antigene is teenwoordig
(a) Binne-kern
(b) Binne sitoplasma
(c) Op seloppervlak
(d) Binne lisosome

Vraag 14.
Aantal antibiotika geïsoleer tot nou toe is
(a) Ongeveer 700
(b) Meer as 7000
(c) Ongeveer 1700
(d) Ongeveer 70

Vraag 15.
Die eerste transgeniese oes was
(a) Ertjie
(b) Vlas
(c) Tabak
(d) Katoen

Vraag 16.
Op watter Indiese biohulpbron het Vandana Shiva se pogings die patent gekanselleer?
(a) Genesende beginsel van borrie
(b) Anti-diabetes eiendom van Karela
(c) Insekdoders van Neem
(d) Lakserende eienskap van diere

Antwoord: (c) Insekdoders van Neem

Vraag 1.
……………….. is 'n polipeptied met 51 aminosure wat in twee kettings gerangskik is.

Vraag 2.
Geneties vervaardigde menslike insulien word ……………… genoem.

Vraag 3.
Stowwe met kernstruktuur wat bestaan ​​uit een 5 koolstof- en drie 6-koolstof-koolstofringe is ……………….

Vraag 5.
Die regering se pogings om biopiraterij te bekamp is ………………..

Vraag 6.
'n ……………….. is 'n stuk enkelstrengs DNA wat gemerk is met 'n radio-aktiewe molekule.

Vraag 7.
V.S. ……………….. erken nie tegnologieë en metodes wat in ander lande gebruik word as 'vorige kuns' nie.

Vraag 8.
……………….. verleen aan boere die reg om sy plaasprodukte te spaar, gebruik, saai en verkoop.

Antwoord: geneties gemodifiseerde organisme

Vraag 10.
Bacillus thuringienses word geproduseer 'n ……………….. wat insekte doodmaak.

Vraag 1.
B. thuringienses bakterie wat gifstowwe produseer is skadelik vir die bakterieë.

Vraag 2.
In Bt-katoen is die geen wat verantwoordelik is om insekweerstand te maak, Cry.

Vraag 3.
Insulien vir die genesing van diabetes moet slegs van diere kom.

Vraag 4.
Insulien het drie peptiedkettings in prohorme stadium.

Vraag 5.
ADA-tekort kan lei tot ernstige gekombineerde immuniteitsgebrek.

Vraag 6.
Polimerase kettingreaksie help om misdadigers op te spoor deur semen, weefselplave, ens.

Vraag 7.
Biopatente kan nie vir geneties gemodifiseerde mikrobes gegee word nie.

Vraag 8.
Biopiracy is die wettige gebruik van biohulpbronne.

Vraag 9.
Indië het die patent vir neem.

Vraag 10.
Boere is nie geregtig om handelsmerksaad te verkoop nie.

Vraag 1.
Noem die nematode wat tabakplantwortels affekteer.

Antwoord: Meloidogyne incognita.

Vraag 2.
Skryf die naam van toksiese proteïen wat deur Bacillus thuringiensis afgeskei word.

Vraag 3.
Noem die maatskappy wat menslike insulien in 1983 begin verkoop het.

Vraag 4.
Watter binding in insulienmolekule verbind ketting A en ketting B saam?

Vraag 5.
Watter metode van genetiese ingenieurswese kan 'n defekte geen tydens voorgeboortelike of vroeë kinderjare regstel?

Vraag 6.
Noem die sade wat deur genetiese ingenieurswese geproduseer word en ontwikkel tot vrugbare plante wat nie-ontkiembare sade produseer.

Vraag 7.
Noem die wêreld se eerste geneties gemodifiseerde nie-menslike primaat.

Antwoord: 'n Aap met die naam ANDI.

Vraag 8.
Wie het insulien ontdek en van waar?

Antwoord: Sir Edward Sharpy-Shafer (1916) van eilandjies van Langerhans.

Vraag 9.
Die beskermende inenting van dooie of verswakte patogeen of sy antigene word as volg genoem:

Vraag 10.
Wie het gehelp om patent te kry vir insekdodende eienskappe van neem?

Kolom I Kolom II
1. Polimerase kettingreaksie A. Steroïed
2. Eli Lilly B. Biologiese beheer
3. Insulien C. Humulin
4. Cholesterol D. Kary Mullis
5. IPM E. Eilandjies van Langerhens
Antwoord

Kolom I Kolom II
1. Polimerase kettingreaksie D. Kary Mullis
2. Eli Lilly C. Humulin
3. Insulien E. Eilandjies van Langerhens
4. Cholesterol A. Steroïed
5. IPM B. Biologiese beheer

Hoop die inligting hierbo rakende NCERT MCQ Vrae vir Klas 12 Biologie Hoofstuk 12 Biotegnologie en sy toepassings met antwoorde Pdf gratis aflaai was nuttig tot 'n mate. As jy enige ander navrae het oor CBSE Klas 12 Biologie Biotegnologie en sy toepassings MCQ's Meerkeusevrae met Antwoorde, kontak ons ​​gerus sodat ons so gou moontlik na ons kan terugkeer.


Meervoudige keuse tipe vrae

Vraag 1.
Hieronder word een van die tipes ekologiese piramides gegee. Hierdie tipe verteenwoordig
(a) Piramide van getalle in 'n grasveld
(b) Piramide van biomassa in 'n volgland
(c) Piramide van biomassa in 'n meer
(d) Energiepiramide in 'n veer

Antwoord: (c) Piramide van biomassa in 'n meer

Vraag 2.
Energie wat van een trofiese vlak na 'n ander oorgedra word
(a) 5%
(b) 10%
(c) 15%
(d) 20%

Vraag 3.
Maksimum opname van reënvalwater word gedoen deur
(a) Tropiese bladwisselende woud
(b) Tropiese immergroen woud
(c) Tropiese savanne
(d) Scruple bos

Antwoord: (b) Tropiese immergroen woud

Vraag 4.
Watter een van die volgende word as 'n verontreiniging genoem?
(a) 'n Dier wat op verrottende organiese materiaal vreet
(b) 'n Dier wat aan 'n plant vreet
(c) 'n Plant wat op 'n dier voed
(d) 'n Dier wat aan 'n ander dier vreet

Antwoord: (a) 'n Dier wat op verrottende organiese materiaal vreet

Vraag 5.
Die piramide van energie is altyd regop vir enige ekosisteem. Hierdie situasie dui op die feit dat:
(a) produsente het die laagste energie-omsettingsdoeltreffendheid
(b) karnivore het 'n beter energie-omsettingsdoeltreffendheid
(c) energie, omskakelingsdoeltreffendheid is dieselfde in alle trofiese vlakke
(d) herbivore het 'n beter energie-omsettingsdoeltreffendheid as karnivore.

Antwoord: (d) herbivore het 'n beter energie-omsettingsdoeltreffendheid as karnivore.

Vraag 6.
Watter van die volgende pare pas nie by nie?
(a) Toendra-permafrost
(b) Savanna-Acacia bome
(c) Praire-epifiete
(d) Naaldbos-immergroen bome

Vraag 7.
Die volopste element teenwoordig in die plante is
(a) stikstof
(b) mangaan
(c) yster
(d) koolstof

Vraag 8.
Dit behoort tot die kategorie van primêre verbruikers
(a) Insekte en beeste
(b) Arend en slange
(c) Waterinsekte
(d) Slange en paddas

Antwoord: (a) Insekte en beeste

Vraag 9.
Watter van die volgende sal na verwagting die hoogste waarde (gm/m²/jr) in 'n grasveld-ekosisteem hê?
(a) Tersiêre produksie
(b) Bruto produksie
(c) Netto produksie
(d) Sekondêre produksie

Antwoord: (b) Bruto produksie

Vraag 10.
Grootste reservoir van swael is
(a) Atmosfeer
(b) Rotse
(c) Oseaan
(d) Meer

Vraag 11.
Maksimum produktiwiteit word gevind in
(a) Grasveld
(b) Woestyn
(c) Oseaan
(d) Tropiese reënwoud

Vraag 12.
Konsentrasie van stikstof bly konstant deur
(b) Stikstofsiklus
(b) Donderweer en weerlig
(c) Ensieme
(d) Beide (a) en (b)

Vraag 13.
In die fosforsiklus word fosfaat beskikbaar deur die verwering van rotse eers tot
(a) Verbruikers
(b) Produsente
(c) Ontbinders
(d) Nie een van hierdie nie

Vraag 14.
As daar geen CO2 in die aarde se atmosfeer sou die temperatuur van die aarde se oppervlak wees
(a) Dieselfde as die huidige
(b) Minder as die huidige
(c) Hoër as die huidige
(d) Hang af van die hoeveelheid O2 in die atmosfeer

Antwoord: (b) Minder as die huidige

Vraag 15.
Bakteriese rol in koolstofsiklus is
(a) Chemosintese
(b) Fotosintese
(c) Afbreek van organiese materiaal
(d) Assimilasie van stikstofverbindings

Antwoord: (c) Afbreek van organiese materiaal

Vraag 16.
Watter belangrike kweekhuisgas, behalwe metaan, word uit die landboulande geproduseer?
(a) Arsine
(b) Swaweldioksied
(c) Ammoniak
(d) Distikstofoksied

Vraag 17.
Sone van atmosfeer naby die grond is
(a) Troposfeer
(b) Stratosfeer
(c) Homosfeer
(d) Al hierdie

Vraag 18.
CO2 inhoud van atmosfeer gaan oor
(a) 6,5%
(b) 3,334%
(c) 0,34%
(d) 0,034%

Vraag 19.
Ultravioletstraling van sonlig veroorsaak 'n reaksie wat produseer
(a) O3
(b) SO2
(c) CO
(d) CH4

Vraag 20.
Mnr. X eet wrongel/jogurt. Vir hierdie voedselinname in 'n voedselketting moet hy as Occupying beskou word
(a) Eerste trofiese vlak
(b) Tweede trofiese vlak
(c) Derde trofiese vlak
(d) Vierde trofiese vlak

Antwoord: (b) Tweede trofiese vlak

Vraag 3.
In oseane word die produktiwiteit oor die algemeen beperk deur ………………….

Vraag 5.
Samestelling van die atmosfeer is redelik eenvormig tot 'n hoogte van …………………. kilometers.

Vraag 6.
Vertikale verspreiding van verskillende spesies wat verskillende vlakke beset’word ………………… genoem.

Vraag 7.
…………………. is die tempo van vorming van nuwe organiese materiaal deur verbruikers.

Antwoord: sekondêre produktiwiteit

Vraag 8.
Dooie plantdele en dierereste word ………………… genoem.

Antwoord: biogeochemiese siklusse

Vraag 10.
Laag osoon kom voor op 'n hoogte van ongeveer tot …………………. km in die atmosfeer.

Vraag 1.
Leeus en wolwe beklee dieselfde trofiese vlak.

Vraag 2.
Savannahs is tropiese reënwoude.

Vraag 3.
Piramides van getalle handel oor die aantal individue in 'n gemeenskap.

Vraag 4.
Higrometer word gebruik om die relatiewe humiditeit te meet.

Vraag 5.
Tropiese woude kom in Indië in Rajasthan voor.

Vraag 6.
Piramide van getalle in 'n dam-ekosisteem is omgekeerd.

Vraag 7.
Die maksimum biomassa kom in gematigde woude voor.

Vraag 8.
Mensgemaakte ekosisteme het baie dominante plantspesies.

Vraag 9.
Mineraalsiklusse is nie gebalanseerd nie.

Vraag 10.
Aarde is 'n oop sisteem wat materie betref.

Vraag 1.
Gee 'n alternatiewe term vir ekologiese piramides.

Vraag 2.
Noem enige vesperale dier.

Vraag 3.
Hoe diep in die see is produsente teenwoordig?

Vraag 4.
Noem enige Eutrofiese meer.

Antwoord: Dal-meer in Kasjmir.

Vraag 5.
Noem enige denitrifiserende bakterieë.

Antwoord: Pseudomonas aeruginosa.

Vraag 6.
Vir hoe lank die hele CO2 van die lug kan hou met die gebruik daarvan in fotosintese deur groen plante?

Vraag 7.
Noem die donkerkleurige amorfor stof wat as gevolg van humifikasie opgehoop is.

Vraag 8.
Wat is die eenheid van energiemeting vir energiepiramides?

Vraag 9.
Wat is die mees stabiele ekosisteem?

Vraag 10.
In 'n voedselketting is die maksimum bevolking van watter organismes?

Kolom I Kolom II
1. Primêre produktiwiteit A. Bakterieë, Fungi
2. Natuurlike ekosisteem B. Verbruikers
3. Woestyn C. Meer, Bos
4. Ontbinders D. Bioom
5. Sekondêre produktiwiteit E. Produsente
Antwoord

Kolom I Kolom II
1. Primêre produktiwiteit E. Produsente
2. Natuurlike ekosisteem C. Meer, Bos
3. Woestyn D. Bioom
4. Ontbinders A. Bakterieë, Fungi
5. Sekondêre produktiwiteit B. Verbruikers

Hoop die inligting hierbo rakende NCERT MCQ Vrae vir Klas 12 Biologie Hoofstuk 14 Ekosisteem met Antwoorde Pdf gratis aflaai was nuttig tot 'n mate. As jy enige ander navrae het oor CBSE Klas 12 Biologie Ekosisteem MCQ's Meerkeusevrae met Antwoorde, kontak ons ​​gerus sodat ons so gou moontlik na ons kan terugkeer.


Voorbeeld Biologie Toets Vrae

a. Lewensreekse is die chemiese en biologiese aktiwiteite wat alle lewende sisteme moet kan uitvoer om lewe te onderhou.
b. Lewensverwagtings is die biochemiese en biofisiese aktiwiteite wat alle gevoelsisteme moet kan uitvoer om lewe te onderhou.
c. Lewensiklusse is die organiese en anorganiese aktiwiteite wat alle lewende sisteme moet kan uitvoer om lewe in stand te hou.
d. Lewensfunksies is die biochemiese en biofisiese aktiwiteite wat alle lewende sisteme moet kan uitvoer om lewe in stand te hou.

3. Voeding is die somtotaal van aktiwiteite waardeur 'n lewende organisme voedsel verkry wat is die drie prosesse wat by voeding ingesluit is?

a. Inname, vertering en absorpsie
b. Inname, diffusie en assimilasie
c. Inname, vertering en assimilasie
d. Inlywing, vertering en assimilasie


4.
__________ is die inname van voedsel, __________ verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en __________ behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.

a. Assimilasie is die inname van voedsel, vertering verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en inname behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.
b. Inname is die inname van voedsel, vertering verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en assimilasie behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.
c. Vertering is die inname van voedsel, inname verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en assimilasie behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.
d. Inname is die inname van voedsel, vertering verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en diffusie behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.

5. Die beweging van ander molekules as water vanaf 'n area van ____ konsentrasie na 'n area van _______ konsentrasie is _________.

a. Die beweging van ander molekules as water vanaf 'n gebied met 'n hoë konsentrasie na 'n gebied met minder konsentrasie is diffusie.
b. Die beweging van ander molekules as water van 'n area met minder konsentrasie na 'n area met hoë konsentrasie is diffusie.
c. Die beweging van ander molekules as water van 'n area met hoë konsentrasie na 'n area met minder konsentrasie is osmose.
d. Die beweging van ander molekules as water van 'n area met 'n laer konsentrasie na 'n area met minder konsentrasie is verspreiding.

6. Gedurende _________ beweeg 'n oplosmiddel deur 'n _______ membraan vanaf 'n area met 'n _______ konsentrasie van oplosmiddels na areas van _________ konsentrasie.

a. Tydens diffusie beweeg 'n oplosmiddel deur 'n semipermeabele membraan van 'n area met 'n mindere konsentrasie oplosmiddels na gebiede met 'n groter konsentrasie.
b. Tydens osmose beweeg 'n oplosmiddel deur 'n ondeurdringbare membraan van 'n area met 'n minder konsentrasie oplosmiddels na gebiede met 'n groter konsentrasie.
c. Tydens osmose beweeg 'n oplosmiddel deur 'n semipermeabele membraan vanaf 'n area met 'n groter konsentrasie oplosmiddels na gebiede met 'n laer konsentrasie.
d. Tydens osmose beweeg 'n oplosmiddel deur 'n semipermeabele membraan vanaf 'n area met 'n minder konsentrasie oplosmiddels na gebiede met 'n groter konsentrasie.

7. _________ en _________ is vorme van _______ vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.

a. Diffusie en osmose is vorme van aktiewe vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.
b. Diffusie en osmose is vorme van passiewe vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.
c. Verspreiding en osmose is vorme van passiewe vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.
d. Diffusie en sintese is vorme van aktiewe vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.


8.
Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word __________ genoem.

a. Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word fisiologie genoem.
b. Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word selwetenskap genoem.
c. Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word biochemie genoem.
d. Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word selbiologie genoem.

9. Watter, indien enige, van die volgende stellings oor mitose is korrek?

a. Mitose is die proses van seldeling waardeur identiese dogterselle geproduseer word.
b. Na mitose bevat nuwe selle minder DNA as die oorspronklike selle.
c. Tydens mitose word die chromosoomgetal verdubbel.
d. A en C is korrek.

10. Watter, indien enige, van die volgende stellings oor meiose is korrek?

a. Tydens meiose word die aantal chromosome in die sel gehalveer.
b. Meiose kom slegs in eukariotiese selle voor.
c. Meiose is die deel van die lewensiklus wat seksuele voortplanting behels.
d. Al hierdie stellings is korrek.

Antwoord sleutel

1. A
A lewens siklus is die volgorde van ontwikkelingstadia waardeur lede van 'n gegewe spesie moet gaan.

2. D
Lewensfunksies is die biochemiese en biofisiese aktiwiteite wat alle lewende sisteme moet kan uitvoer om lewe in stand te hou.

3. A
Die drie prosesse ingesluit in voeding is, inname, vertering en absorpsie.

4. B
Inname
is die inname van voedsel, vertering verwys na die chemiese veranderinge wat in die liggaam plaasvind, en assimilasie behels die verandering van sekere voedingstowwe in die protoplasma van selle.

5. A
Die beweging van ander molekules as water vanaf 'n gebied van hoog konsentrasie na 'n gebied van minder konsentrasie is diffusie.

6. C
Tydens osmose beweeg 'n oplosmiddel deur 'n semipermeabele membraan vanaf 'n area met 'n groter konsentrasie oplosmiddels na gebiede met 'n laer konsentrasie.

7. B
Diffusie en osmose is vorme van passiewe vervoer waardeur materiale deur plasmamembrane beweeg.

8. D
Die wetenskaplike dissipline wat die fisiologiese aspekte, strukture, lewensiklusse en verdeling van selle bestudeer, word genoem selbiologie.

9. D
A en C is korrek.
a) Mitose is die proses van seldeling waardeur identiese dogterselle geproduseer word.
c) Tydens mitose word die chromosoomgetal verdubbel.


Allen Kota Nuutste Biologie Modules PDF-formaat Laai af

Geen. Hoofstuk Aflaai skakel
1. Lewende Wêreld + Biologiese Klassifikasie + Planteryk Aflaai
2. Anatomie van blomplante Aflaai
3. Diereryk Aflaai
4. Diereweefsel Aflaai
5. Biologie in menslike welsyn Aflaai
6. Biomolekules Aflaai
7. Biotegnologie Aflaai
8. Liggaamsvloeistof en sirkulasie Aflaai
9. Asemhaling en uitruil van gasse Aflaai
10. Selsiklus En Selverdeling Aflaai
11. Chemiese koördinasie en endokriene stelsel Aflaai
12. Demografie Aflaai
13. Vertering En Absorpsie Aflaai
14. Uitskeidingsprodukte en -afval Aflaai
15. Menslike Gesondheid En Siektes Aflaai
16. Menslike voortplanting Aflaai
17. Voortbeweging en beweging (skeletstelsel) Aflaai
18. Minerale voeding Aflaai
19. Molekulêre basis van oorerwing Aflaai
20. Morfologie van blomplante Aflaai
21. Spiere Aflaai
22. Organisme en bevolkings, ekosisteem en omgewingskwessies Aflaai
23. Oorsprong en evolusie van die lewe Aflaai
24. Periplaneta Kakkerlak Aflaai
25. Fotosintese in Hoër Plante Aflaai
26. Plantteling Aflaai
27. Plasmodium En Padda Aflaai
28. Beginsel van oorerwing Aflaai
29. Voortplanting in organisme Aflaai
30. Reproduktiewe Gesondheid Aflaai
31. Respirasie in plante en ensiem Aflaai
32. Sensoriese organe Aflaai
33. Seksuele voortplanting in blomplante Aflaai
34. Strategieë vir die verbetering van voedsel Aflaai
35. Vervoer in Plant Aflaai
36. Plantgroei en -ontwikkeling Aflaai

I) Hierdie studiemateriaal word gemaak deur goed ervare onderwysers of fakulteite met groot kwalifikasies.

II) Konsepgebaseerde vrae in die vorm van meervoudigekeusevrae in oefeninge.

III) Vorige jaar vrae ook daarin ingesluit met behoorlike verduidelikings en oplossings

Verwante vrae oor NEET UG EN JEE:-

1) Is die modules van ALLEN die beste vir voorbereiding vir die NEET- en JEE-eksamens?

Antwoord: Ja, natuurlik, Allen-modules is meer as genoeg en doeltreffend vir NEET- en JEE-eksamens. Dit sal jou bykomende inligting en hersiening van NCERT verskaf. Ook Assertion- en Rede-vrae sowel as MCQ-vrae aan die einde van elke onderwerp, saam met vorige jaarvrae, is nuttig en voordelig vir die NEET-eksamen. Maar jy moet ook op jou notas en klasse fokus.

2) Is Aakash-modules beter of Allen-modules vir die NEET JEE en AIIMS?

Antwoord: Volgens die meeste van die studente berei hulle Aakash-studiemateriaal en -pakkette voor met soveel ekstra besonderhede en inligting. Dit is dus eintlik die meeste van die tyd uit die sillabus vir gedetailleerde inligting oor die onderwerpe, maar dit is onnodig om deur daardie soort ekstra goed te gaan. Maar hul MCQ-vrae is ook belangrik en ongelooflik wat verband hou met NCERT met behoorlike verduidelikings en oplossings. Ook Aakash-toetsreekse is ook voldoende vir NEET- en JEE-eksamens. Aan die ander kant, Allen-modules is behoorlik volgens NEET en JEE eksamens hulle is baie meer doeltreffend om NEET en JEE te kraak. Hul MCQ-vrae is ook die beste en voordelig met behoorlike oplossings. Allen-toetsreekse word ook as baie nuttig beskou.

Vrywaring: Ons besit nie die bogenoemde studiemateriaal van Allen nie, nie deur ons geskep of geskandeer nie. Ons verskaf skakels wat reeds op die internet beskikbaar is. Dit is slegs vir opvoedkundige doeleindes om nie iemand anders of die instituut te benadeel nie. Ons ondersteun nie seerowery nie. Dit is slegs vir die aspirante wat nie hierdeur by die boekwinkel kan nie.

As uitgewer of kopieregeienaars hierdie skakels wil verwyder, sal ons daardie skakels onmiddellik verwyder vir hierdie Kontak ons.

Aanbevole boeke en studiemateriaal vir NEET JEE IIT AIIMS EN JIPMER


OCR Een-en-twintigste Eeu Sillabus GCSE Biologie vorige eksamenvraestelle. As jy nie seker is watter vlak jy op fondament of hoër sit nie, gaan na met jou onderwyser. Jy kan die vraestelle en nasienskemas aflaai deur op die skakels hieronder te klik.

GCSE (9-1) Junie 2018 OCR Biology B (Een-en-twintigste eeuwetenskap) (J257)

Biologie B (Een-en-twintigste Eeuwetenskap) – Breedte in Biologie Stigting (J257/01)
Laai Paper af Laai Merkskema af
Biologie B (Een-en-twintigste Eeuwetenskap) – Diepte in Biologie Stigting (J257/02)
Laai Paper af Laai Merkskema af

Biologie B (Een-en-twintigste eeuwetenskap) – Breedte in Biologie Hoër (J257/03)
Laai Paper af Laai Merkskema af
Biologie B (Een-en-twintigste eeuwetenskap) – Diepte in Biologie Hoër (J257/04)
Laai Paper af Laai Merkskema af

Junie 2017 OCR Twenty First Century Biology A (J243)

Biologie A/ Wetenskap A (A161/01) – Modules B1, B2 & B3 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie A/ Wetenskap A (A161/02) – Modules B1, B2 & B3 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/01) – Modules B4, B5 & B6 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/02) – Modules B4, B5 & B6 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/01) – Module B7 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/02) – Module B7 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Junie 2016 OCR Een-en-twintigste eeu-sillabus (J243)

Biologie A/ Wetenskap A (A161/01) – Modules B1, B2 & B3 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie A/ Wetenskap A (A161/02) – Modules B1, B2 & B3 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/01) – Modules B4, B5 & B6 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/02) – Modules B4, B5 & B6 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/01) – Module B7 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/02) – Module B7 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Junie 2015 OCR Een-en-twintigste eeu-sillabus (J243)

Biologie A/ Wetenskap A (A161/01) – Modules B1, B2 & B3 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie A/ Wetenskap A (A161/02) – Modules B1, B2 & B3 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/01) – Modules B4, B5 & B6 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/02) – Modules B4, B5 & B6 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/01) – Module B7 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/02) – Module B7 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Junie 2014 OCR Een-en-twintigste eeu-sillabus (J243)

Biologie A/ Wetenskap A (A161/01) – Modules B1, B2 & B3 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie A/ Wetenskap A (A161/02) – Modules B1, B2 & B3 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/01) – Modules B4, B5 & B6 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Addisionele Wetenskap (A162/02) – Modules B4, B5 & B6 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af

Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/01) – Module B7 – Grondslag – Laai Paper afLaai Mark Scheme af
Biologie/ Verdere Addisionele Wetenskap (A163/02) – Module B7 – Hoër – Laai Paper afLaai Mark Scheme af


VSA Volwasse Voedselsekerheid Opname Module

(10 items) Drie-stadium ontwerp met siftings. Sifting hou respondentlas tot die minimum wat nodig is om betroubare data te kry. Die meeste huishoudings in 'n algemene bevolkingsopname word slegs drie vrae gevra. Die vraelys is baie effens gewysig van dié wat gespesifiseer is vir huishoudings sonder kinders in die Gids laai dit af in die formaat wat vir jou werk: PDF of Microsoft Word.

Voordele

  • Minder respondentlas.
  • Verbeter vergelykbaarheid van voedselsekerheidstatistiek tussen huishoudings met en sonder kinders en onder huishoudings met kinders in verskillende ouderdomsgroepe.
  • Vermy om vrae te vra oor kinders se voedselsekuriteit, wat in sommige opnamekontekste sensitief kan wees.

Beperkings


Glukoneogenese Weg

  1. Glukoneogenese begin in óf die mitochondria óf sitoplasma van die lewer of nier. Eerstens word twee piruvaatmolekules gekarboksileer om oksaloasetaat te vorm. Een ATP (energie) molekule is hiervoor nodig.
  2. Oksaloasetaat word deur NADH tot malaat gereduseer sodat dit uit die mitochondria vervoer kan word.
  3. Malaaat word terug na oksaloasetaat geoksideer sodra dit uit die mitochondria is.
  4. Oksaloasetaat vorm fosfoenolpiruvaat deur die ensiem PEPCK te gebruik.
  5. Fosfoenolpiruvaat word verander na fruktose-1,6-bifosfaat, en dan na fruktose-6-fosfaat. ATP word ook tydens hierdie proses gebruik, wat in wese glikolise in omgekeerde is.
  6. Fruktose-6-fosfaat word glukose-6-fosfaat met die ensiem fosfoglukoisomerase.
  7. Glukose word gevorm uit glukose-6-fosfaat in die sel se endoplasmiese retikulum via die ensiem glukose-6-fosfatase. Om glukose te vorm, word 'n fosfaatgroep verwyder, en glukose-6-fosfaat en ATP word glukose en ADP.


Hierdie diagram toon die glukoneogenese-weg.

2. Glukoneogenese is 'n(n) ______ proses.
A. Endogeen
B. Eksogeen
C. Nie endogeen of eksogeen nie

3. Wat is die hoofliggaamsorgaan waar glukoneogenese plaasvind?
A. Nier
B. Brein
C. Lewer
D. Mitochondria


Wetenskapkonsepte en -vrae (K tot 12)


EENHEID 2. AARDE EN RUIMTE

Module 1. AARDBEWINGS EN FOUTE
Aktiwiteit 1. 'n Foutiewe Opstelling
Aktiwiteit 2. Stick 'n' Slip
Aktiwiteit 3. Stick 'n' Shake
Aktiwiteit 4. Waar begin 'n aardbewing?
Aktiwiteit 5. Tsunami!

Module 2. VERSTAAN TYFOON
Aktiwiteit 1. Die plot van die PAR
Aktiwiteit 2. Volg 'n tropiese sikloon
Aktiwiteit 3. Dissekteer 'n tropiese sikloon

Module 3. KOMETE, ASTEROÏDES EN METEORES
Aktiwiteit 1. Wat gebeur wanneer 'n komeet of 'n asteroïde die aarde tref?
Aktiwiteit 2. Meteoriet, Meteoriet en Meteoriet: Hoe is hulle verwant?
Aktiwiteit 3. Het bygelowe oor komete, asteroïdes en meteore 'n wetenskaplike basis?


EENHEID 3. SAAK

Module 2. ATOME: BINNE BUITE
Aktiwiteit 1. "Laai" dit om te ervaar!
Aktiwiteit 2. Die Groot Verskil.
Aktiwiteit 3. Klein maar verskriklik
Aktiwiteit 4. Wat is in 'n nommer?

Module 3. PERIODIESE TABEL VAN ELEMENTE
Aktiwiteit 1. Volg die pad en die samestelling van die periodieke tabel
Aktiwiteit 2. Metaal. Metaal. Hoe reaktief is jy?



Kyk die video: Biology of the Honey Bee (Oktober 2022).