Inligting

16.1: Hoofstuk Inleiding - Biologie

16.1: Hoofstuk Inleiding - Biologie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ekologiese mededinging is 'n kragtige krag wat organiese evolusie aandryf. So 'n "karakterverplasing" is inderdaad een van verskeie gevolge van ekologiese mededinging.

As 'n mens die gradering en diversiteit van struktuur in een klein, intiem verwante groep voëls sien, kan 'n mens regtig dink dat uit 'n oorspronklike skaars voëls in hierdie argipel, een spesie geneem en vir verskillende doeleindes aangepas is. - Charles Darwin


Vraag 1.
Watter deel van die brein veroorsaak naarheid?
(a) Pons
(b) Hipotalamus
(c) Pariëtale lob
(d) Medulla

Antwoord: (d) Medulla
Verduideliking:
Braking is die uitstoot van maaginhoud deur die mond.
Dit is die refleksaksie wat deur medulla beheer word.
'n Gevoel van naarheid gaan braking vooraf.

Vraag 2.
Korrekte ensiem-substraat paar is
(a) Maltose-laktase
(b) Proteïen-amilase
(c) Koolhidraat-lipase
(d) Kaseïen-rennien

Vraag 3.
Peyers kolle gevind in die dunderm is
(a) Epiteelweefsel
(b) Klierweefsel
(c) Limfatiese weefsel
(d) Hemopoïetiese weefsel

Antwoord: (c) Limfatiese weefsel

Vraag 4.
Tydens lang vas, in watter volgorde word die volgende organiese verbindings deur die liggaam opgebruik?
(a) Eerste koolhidrate, volgende proteïene en laastens lipiede
(b) Eerste koolhidrate, volgende vette en laastens proteïene
(c) Eerste vette, volgende koolhidrate en laastens proteïene
(d) Eerste proteïene, volgende lipiede en laastens koolhidrate

Antwoord: (b) Eerste koolhidrate, volgende vette en laastens proteïene

Vraag 5.
In glikolise uiteindelik
(a) stysel word omgeskakel in glukose
(b) glukose word omgeskakel in fruktose
(c) proteïen word in glukose omgeskakel
(d) glukose word in piruensuur omgeskakel

Antwoord: (d) glukose word in piruriensuur omgeskakel

Vraag 6.
As ons bekerselle om een ​​of ander rede nie funksioneel is nie, sal dit nadelig beïnvloed
(a) Gladde beweging van voedsel in die ingewande af
(b) Produksie van somatostatien
(c) Afskeiding van sebum vanaf die talgkliere
(d) Ryping van sperms

Antwoord: (a) Gladde beweging van kos in die ingewande af

Vraag 7.
Die HCl in maagsap verander:
(a) Disakkaried tot monosakkaried
(b) Pepsien tot pepsien
(c) Prorennin tot rennin
(d) Polipeptied tot peptied

Antwoord: (b) Pepsinogeen tot pepsien

Vraag 8.
Watter ensiem word gebruik in alkoholiese fermentasie van gis?
(a) Maltase
(b) Invertase
(c) Sukrase
(d) Zymase

Vraag 9.
Assimilasie beteken
(a) die gebruik van die water wat deur die liggaam geneem word
(b) die opgaar van die voedsel vir vertering
(c) benutting van geabsorbeerde stowwe
(d) versamel afval wat oorgebly het na die absorpsie van vereiste voedingstowwe

Antwoord: (c) benutting van geabsorbeerde stowwe
Verduideliking:
Die geabsorbeerde stowwe bereik uiteindelik die weefsels wat dit vir hul aktiwiteite gebruik. Hierdie proses word assimilasie genoem.

Vraag 10.
Die pH-skaal word gebruik om te meet
(a) Elektriese lading op ioon
(b) Spoed waarmee ione vorm
(c) Grootte van ione
(d) Konsentrasie van waterstofione in 'n oplossing

Antwoord: (d) Konsentrasie van waterstofione in 'n oplossing

Vraag 11.
Watter van die volgende deel van menslike ingewande huisves mikroörganismes?
(a) Dubbelpunt
(b) Seekum
(c) Anus
(d) Rektum

Antwoord: (b) Caecum
Verduideliking:
Caecum is 'n klein blinde sakkie wat sommige mikroörganismes huisves.

Vraag 12.
Kanaal wat vanaf parotisklier lei en in die voorportaal oopmaak
(a) Wolffiaanse kanaal
(b) Stensons kanaal
(c) Haversiese kanaal
(d) Infra-baan kanaal

Vraag 13.
Watter orgaan word die meeste deur geelsug aangetas?
(a) Pankreas
(b) Lewer
(c) Maag
(d) Ingewande

Antwoord: (b) Lewer
Verduideliking:
Geelsug affekteer lewer. Vel en oë word geel as gevolg van die afsetting van galpigmente.

Vraag 14.
Globetselle van dermslymvliesepiteel skei af
(a) slym
(b) cholesterol
(c) peptone
(d) bilirubien

Antwoord: (a) slym
Verduideliking:
Intestinale mukosale epiteel het aardbolselle wat slym afskei.

Vraag 15.
Emulsifikasie van vet vind plaas deur
(a) Lewerensieme
(b) Galpigmente
(c) Galsoute
(d) Ensieme van dunderm

Vraag 16.
Epiteelselle van die ingewande wat betrokke is by voedselabsorpsie het op hul oppervlak
(a) fagositiese vesikels
(b) pinositiese vesikels
(c) mikrovilli
(d) sigmogeenkorrels

Vraag 17.
Draerione soos Na+ vergemaklik die absorpsie van stowwe soos
(a) Fruktose en sommige aminosure
(b) Aminosure en glukose
(c) Glukose en vetsure
(d) Vetsure en gliserol

Antwoord: (a) Fruktose en sommige aminosure

Vraag 18.
Die glukose word in die lewer in glikogeen omgeskakel en in die lewer gestoor
(a) Lewer en milt
(b) Lewer en spiere
(c) Lewer
(d) Milt en spiere

Vraag 19.
Klein projeksies van die boonste oppervlak van die tong word genoem
(a) fimbriae
(b) pilli
(c) papille
(d) silia

Antwoord: (c) papille
Verduideliking:
Die boonste oppervlak van die tong het klein uitsteeksels wat papille genoem word, sommige van hulle dra smaakknoppies.

Vraag 20.
Die soetste suiker is
(a) Fruktose
(b) Sukrose
(c) Glukose
(d) Laktose

Ons hoop dat die gegewe NCERT MCQ Vrae vir Klas 11 Biologie Hoofstuk 16 Spysvertering en Absorpsie met Antwoorde Pdf gratis aflaai jou sal help. As jy enige navrae het oor CBSE Klas 11 Biologie Vertering en Absorpsie MCQ's Meerkeusevrae met Antwoorde, plaas 'n opmerking hieronder en ons sal binnekort na jou terugkom.


Kyk die video: VWO5 Scheikunde - Hoofdstuk Chemie - De kwaliteit van energie (September 2022).


Kommentaar:

  1. Blanford

    Dit is na my mening ooglopend. Ek sal nie hierdie onderwerp sê nie.

  2. Dijas

    How much is possible.

  3. Rexford

    Do you understand yourself?



Skryf 'n boodskap